Sport

Mårts väntar med NHL-förstärkningar

Washingtons André Burakovsky, nummer 65, vill spela VM – men Pär Mårts väntar in fler NHL-resultat.
Washingtons André Burakovsky, nummer 65, vill spela VM – men Pär Mårts väntar in fler NHL-resultat.

Washingtons André Burakovsky vill ansluta till Tre Kronor.Nu avvaktar han bara klartecken från Pär Mårts – och det lär bli några dagars väntan.– Jag vill vänta in de andra matcherna först, sade förbundskaptenen efter 7–3-segern mot Kazakstan.

Marcus Johansson är skadad och har tackat nej. Förbundsledningen har också kontaktat Nicklas Bäckström men NHL-stjärnan har fortfarande inte ringt tillbaka.

– Nej, och det kanske man inte gör på en gång. Det är väldigt många som har tackat nej och jag vet inte varför. Jag förväntar mig inte att han kommer, sade Pär Mårts.

Den ende som har tackat ja till VM-spel av Washington-spelarna efter förlusten mot Pittsburgh är André Burakovsky.

Men innan han får klartecken att resa till Ryssland vill Mårts vänta in kvartsfinalerna St Louis–Dallas och San Jose–Nashville.

– Jag vill inte säga något än. När matcherna är färdigspelade vet vi vilka som är tillgängliga och då tar vi det steget.

Pär Mårts kommer därmed i nuläget inte att anmäla någon av Niclas Burström, Lucas Wallmark och Anton Lindholm – som redan är på plats i Moskva – till VM-truppen. Å andra sidan ser han inte eventuella NHL-spelare som några frälsare.

– Många tror att de som kommer är messias. Men jag tror inte att det är så enkelt med den tidsomställningen som de har och de har spelat så många matcher, sade Mårts.