Sport Fotboll

Mötet med Kiev kan vända Citys år

Manuel Pellegrini, Manchester Citys pressade tränare. Arkivbild.
Manuel Pellegrini, Manchester Citys pressade tränare. Arkivbild.

Hemmaförluster mot Leicester och Tottenham i ligan och ett rejält magplask mot Chelsea i FA Cupen med sex tonåringar i laget.Manchester City 2016 har varit en besvikelse hittills.En seger mot Dynamo Kiev i Chamipons League-åttondelsfinalen kan vara ett bra sätt att rädda året.

De senaste veckorna har varit påfrestande för City-fansen.

Efter förlusterna mot konkurrenterna om Premier League-titeln kom nästa smäll när Manuel Pellegrini valde att mönstra ett B-lag i FA Cupen.

Det unga laget höll emot i en halvlek, men det hela slutade med en svidande 1–5-förlust mot Chelsea.

Kritiserad

Pellegrini fick rejält med kritik efteråt, bland annat från Alan Shearer, Premier Leagues bästa målskytt genom tiderna, och numera expertkommentator på BBC.

– Barcelona spelade på lördagen och mötte sedan Arsenal på tisdagen, det är lika mycket tid mellan matcherna som City hade, men de vilade inga spelare. Jag förstår inte det här pratat med att vila spelare, City är en väldigt stor klubb på den stora scenen och har mycket resurser. Jag ser aldrig att Luis Suarez, Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo vill vila från matcher, sade Shearer.

All denna turbulens kanske påverkar laget inför mötet med Dynamo Kiev, som för första gången nått utslagsfasen av Champions League-slutspelet sedan semifinalförlusten mot Bayern München 1999.

Vad som talar för City är dock att matchen är Kievs första tävlingsmatch på 2,5 månad samt att storstjärnan Andrij Jarmolenko har tappat två månaders träning på grund av en knäskada.

Ingen Tiago

I onsdagens andra åttondelsfinal möter PSV Eindhoven spanska topplaget Atlético Madrid.

De nederländska mästarna har nått åttondelsfinalerna för första gången sedan 2006/07, då de förlorade mot Liverpool i kvartsfinalen. De har vunnit samliga hemmamatcher under gruppspelet, 2–1 mot både Manchester United och CSKA Moskva och 2–0 mot Wolfsburg.

Atlético Madrid får klara sig utan skadade Augusto Fernández och Tiago.