Sport

Madadi starkare efter depression

Reza Madadi. Arkivbild.
Reza Madadi. Arkivbild.

Direkt efter UFC-comebacken började nästa fajt.Motståndaren: Reza Madadi själv.– Jag blev deprimerad efter förlusten, säger han inför mötet med Yan Cabral i Rotterdam.

Mötet med Norman Parke i Dublin skulle bli Reza Madadis stora fest. Men det blev raka motsatsen. När han stod där inne i buren kände han inte igen sig själv och efter tre ronder lämnade han matchen som en förlorare.

Prestationen gjorde att svensken blev deprimerad.

– Egentligen är jag emot sådana saker; man får inte säga att man har gått i väggen eller att man är deprimerad. I min värld finns inte sådana saker. Man ska bara kämpa, kämpa och kriga, kriga. Man ska titta framåt. Men det var så jäkla tungt, och den känslan satt i länge, säger han.

Mental kamp

TT: Hur fick du bort nedstämdheten?

– Jag fick kriga med mig själv. Jag övertalade mig om att det förflutna inte hade med nuet att göra. Jag kunde ändå inte göra någonting åt det. Jag var tvungen att lämna det bakom mig, säger han.

Reza Madadi beskriver tiden som en mental kamp. Först efter att han tittade på matchen – två månader efter Dublin-galan – började han känna sig glad och motiverad igen.

– Jag brukar alltid kolla på mina matcher minst 20–30 gånger men nu tog det mig lång tid innan jag kunde göra det. Minst två månader. Men varje förlust är en bro till vinst. Man måste förlora för att vinna, säger han.

– Det jag tog med mig är att man inte kan gå in i oktagonen med känslor och press. Man måste vara fokuserad. Det ska jag försöka vara den här gången.

"Har fördel"

I Rotterdam väntar brasilianaren Yal Cabral. En motståndare som enligt Madadi är "giftig och farlig" men inget speciellt hot.

– Han är duktig och har varit med länge. Samtidigt är jag också jäkligt bra. Jag är bättre än honom, jag är mer hungrig än vad han någonsin kommer att vara. Där har jag fördel, säger Reza Madadi.