Nöje TV

Magi skapas i "Det stora tårtslaget"

Marie Serneholt är programledare för Sjuans "Det stora tårtslaget". Pressbild.
Marie Serneholt är programledare för Sjuans "Det stora tårtslaget". Pressbild.

Glöm vanliga jordgubbstårtor med bär och grädde. I "Det stora tårtslaget" är det tårtor på konstverksnivå som gäller. – Deltagarna skapar tårtor som vi aldrig har sett förr i svensk tv, säger programledaren Marie Serneholt.

Sockerpasta, penslar och guldsprej. Det är inga vanliga ingredienser som används i Sjuans nya program "Det stora tårtslaget". Åtta tårtkonstnärer ska skapa tårtor utöver det vanliga och tävla om titeln Sveriges bästa tårtdesigner 2016.

– Vi har ju sett människor baka, laga mat och grilla i tv förut, och folk älskar verkligen den här typen av program. Men det här är tårtbakning på en helt ny nivå, deltagarna är verkligen tårtkonstnärer. De skapar tårtor som vi aldrig har sett förr i svensk tv, säger programledaren Marie Serneholt.

Tårtmagi

De åtta deltagarna får ta sig an utmanande tävlingar som sedan bedöms av en jury, bestående av konditorn Mattias Ljungberg och sockerkonstnären Anette Ljungberg. Dessutom får de besök av gästdomarna Carolina Gynning, Ebba Kleberg von Sydow och Tom Sjöstedt.

Och det gäller att skapa riktig tårtmagi för att ta hem titeln.

– Det är inte bara grädde, jordgubbar och en sommartårta. Deltagarna får i uppdrag att baka tårtor som inte ser ut som vanliga tårtor, de ska efterlikna allt från maträtter till ett land, eller vara en tårta som är inspirerad av en ikonisk klänning, säger Marie Serneholt.

"Sjukt inspirerande"

Serneholt, som själv är intresserad av bakning men "ligger milslångt från deltagarnas nivå", tror att tittarna kan få inspiration av programmet:

– Det är sjukt inspirerande att se de tävlande jobba, och för tittarna kommer det att bli godis för ögat.

"Det stora tårtslaget" har premiär den 7 april.

David Einar/TV4
Lisa Lundqvist, Ed Fajardo, Gunilla Wall, Jörgen Brunberg, Linda Levin, Micaela Johansson, Johanna Viberg och Mia Häggblad tävlar i "Det stora tårtslaget". Pressbild.

Läs också