Sport

Magsjuka oroar Finland

Magplask för Finland? Arkivbild.
Magplask för Finland? Arkivbild.

Finlands gulddrömmar i JVM kan gå i kras – på grund av magsjuka.I gruppavslutningen mot Tjeckien fick laget slutföra matchen med fyra backar och på nyårsdagen var två spelare fortfarande sjuka inför kvartsfinalen mot Kanada.

– Det är klart det grämer då folk är sjuka, men det går inte att göra något åt det, sade förbundskaptenen Jukka Jalonen till FNB.

Hemmanationen har turneringens i särklass bästa kedja. Trion Jesse Puljujärvi (5 mål+7 assist), Sebastian Aho (3+6) och Patrik Laine (4+4) har öst in 29 poäng på fyra matcher och ligger topp tre i poängligan.

Ingen av dem har drabbats. Åtminstone inte ännu. Men både Aleksi Saarela och Miro Keskitalo låg isolerade på hotellet i samband med Finlands träning på fredagen.

– Det är ännu ett dygn kvar, så om vi inte får några nya sjukdomsfall borde vi kunna få med alla spelarna till lördagens match, sade Jalonen till Hufvudstadsbladet på nätet.

Regerande världsmästaren Kanada har inte uppträtt som något guldlag i gruppspelet där laget förlorat mot både Sverige och USA. Det är första gången sedan 1998 som "Lönnlöven" förlorar två matcher i gruppspelet.

Jukka Jalonen har ändå stor respekt för Kanada:

– Det räcker inte att prestera helt okej, man måste träffa mitt i prick.

Vinner Sverige sin kvartsfinal över Slovakien väntar vinnaren mellan Finland och Kanada i semifinal.