Sport Nyheter Sverige

Malmö laddar för skateboard-VM

Arbetet är i full gång med den nya skateparken i Hyllie i Malmö. Den 20 augusti i år avgörs VM-finalen i skateboard här.
Arbetet är i full gång med den nya skateparken i Hyllie i Malmö. Den 20 augusti i år avgörs VM-finalen i skateboard här.

Malmö ligger i startgroparna för VM i skateboard. Den 20 augusti är det dags för de första världsmästerskapen någonsin i den nya OS-grenen och Malmö räknar då med tusentals besökare.

– Det är en fantastisk möjlighet och en fantastisk investering för en stad, säger Malmös skateboardsamordnare Gustav Svanborg Edén till TT.

Febril byggaktivitet pågår runt omkring honom när parken anläggs intill Hylliebadet. Kommunen har gjort själva hålet och hjälper till med infrastrukturen, men parken, som blir stadens fjärde betongpark för skateboard, finansieras av ett sponsorföretag.

Gustav Svanborg Edén anser att Malmö redan är en världsdestination för skejtare och han är övertygad om att VM-arrangemanget kommer att förstärka den bilden.

– Vi har en identitet bland nästa generation som en cool stad. Skateboard är inte bara häftigt för dem som åker det, utan det signalerar också något om en stad som syns i ett bredare sammanhang.

Emil Langvad/TT
Gustav Svanborg Edén, skateboardsamordnare, anser att Malmö redan är en världsdestination för skejtare och han är övertygad om att VM-arrangemanget kommer att förstärka den bilden.
Emil Langvad/TT
Patrik Sundberg, skateparksbyggare, i arbete med den nya skateparken i Hyllie i Malmö.