Sport Sport-topp

Malmö mot Kalmar i semifinal

Malmös Vidar Örn Kjartansson i duell med Norrköpings Tesfaldet Tekie.
Malmös Vidar Örn Kjartansson i duell med Norrköpings Tesfaldet Tekie.

Vidar Örn Kjartansson är värvad för att göra mål.Det gör han.Islänningen såg till att Malmö FF:s chans att nå Europa League finns kvar. Nu väntar Kalmar FF i semifinal i svenska cupen.

Efter det allsvenska misslyckandet förra säsongen är MFF piskat att vinna cupen för att inte missa spel ute i Europa i sommar.

Kjartansson visade vägen i kvartsfinalen hemma på Malmö IP mot IFK Norrköping. Direkt efter pausen stötte han in matchens enda mål, en skön revansch för den grova missen i första halvlek när han missade öppet mål.

– Vi började lite långsamt, men jag tycker att vi borde ha gjort några mål till. Jag tycker att vi var det bättre laget mot ett bra lag, säger islänningen till SVT.

Redan till helgen väntar Kalmar på bortaplan.

Skador i Norrköping

Fram till Kjartanssons mål hade det varit en jämn match. Regerande mästarlaget IFK Norrköping hade en hel del chanser och borde fått en straff när Anton Tinnerholm fick bollen på sin utsträckta arm i duellen med fjolårets allsvenska skyttekung Emir Kujovic.

– Jag tycker vi borde haft en straff. Jag tror nog att Tinnerholm håller med mig. Han har handen i en onaturlig ställning, sade Kujovic till SVT.

Efter Kjartanssons mål tog Malmö över något, till viss del beroende på att Norrköping saknade båda sina ordinarie yttermittfältare.

Efter uppvärmningen valde Arnor Ingvi Traustason att kliva ur startelvan. Han har en tid haft problem med ryggen/höften. Och efter 40 minuter lämnade Nicklas Bärkroth planen med känningar i ena låret.

Norrköping forcerade hårt för att nå en kvittering, men Malmö FF hade inga större problem att hålla undan.

– Två bra lag, två lag som vill spela fotboll, men jag tycker att vi är snäppet bättre och vinner rättvist, säger Malmötränaren Allan Kuhn till SVT.

Kalmar vidare på straffar

Söndagens andra semifinal mellan Kalmar och Helsingborg slutade mållös efter ordinarie tid och gick till både förlängning och straffar. Där slog Kalmar in samtliga sina fem straffar. Brasilianaren Ismael Silva Lima prickade in den sista och avgörande sedan Jordan Larsson missat för Helsingborg.

– Vi gör en okej match, inte jättebra. Vi skapar tillräckligt för att vinna och jag är glad att vi är vidare, säger Rasmus Elm till SVT.

Nu ser han fram emot att ta emot Malmö FF.

– Det ska bli roligt, en utmaning, säger Elm.