Nöje Musik

Malmberg gör Vegasdoftande krogshow

Claes Malmberg vill bjuda på klassisk Las Vegas-stämning i krogshowen "My way", som har premiär i höst. Arkivbild
Claes Malmberg vill bjuda på klassisk Las Vegas-stämning i krogshowen "My way", som har premiär i höst. Arkivbild

I höst ställer sig Claes Malmberg på scen tillsammans med Helena Paparizou, Jan Malmsjö och ett åttamannaband. Med krogshowen "My way" vill komikern bjuda på en Rat Pack-inspirerad upplevelse.

Sång, skratt och smoking – krogshowen "My way" ska föra tankarna till klassisk underhållning av det slag som Frank Sinatra och hans kompisar i the Rat Pack gjorde till sitt signum, säger Claes Malmberg:

– Rat Pack hade en attityd och ett sätt att framföra sina grejer på som gjorde att det blev väldigt roligt att titta på dem även när de inte sjöng. Det är den typen av underhållning vi vill komma åt.

Jobbar med idolen

Att valet föll på Helena Paparizou och Jan Malmsjö som medarbetare är, enligt Malmberg, inte konstigare än att han "helt enkelt gillar Paparizou som artist och person" och att Malmsjö är hans "livs stora idol".

– Jan och jag spelar "Charley's tant" ihop nu och jag frågade honom i logen en gång om han ville vara med. Jag förväntade mig inte att han skulle svara ja men efter tre dagars betänketid sade han att han jättegärna vill vara med.

Tillsammans med kapellmästare Thomas Darelid och ett åttamannaband kommer trion att framföra en rad välbekanta nummer. Manuset, som ska skrivas under våren, kommer att utgå från mer tidlösa ämnen snarare än dagsaktuella händelser.

– De eviga frågorna är nästan roligast. Man kan placera in aktualiteter i dem, men att göra sig lustig över exempelvis Kommunalskandalen känns lite som att slå in öppna dörrar, säger Claes Malmberg.

"Nedskalat är bättre"

Framgångsreceptet för en krogshow är, enligt Malmberg, att fokusera på innehållet – och framför allt att försöka komma så nära publiken som möjligt.

– Ju mer nedskalat det är, och desto mindre extravaganser det är runtomkring, desto bättre blir det. Så man ska nog inte förvänta sig att vi dyker upp ur tårtor, men ambitionen är att det ska bli tillräckligt bra ändå.

"My way" har premiär på Kajskjul 8 i Göteborg den 30 september.

Henrik Sandsjö
Claes Malmberg gör krogshowen "My way" tillsammans med Helena Paparizou och Jan Malmsjö. Pressbild
Henrik Sandsjö
Claes Malmberg, Helena Paparizou och Jan Malmsjö vill skapa en ledig och uppsluppen stämning i krogshowen "My way". Pressbild