Nyheter Världen

Mamma gjorde barnen sjuka

Kvinnan i Croydon, södra London, fuskade till sig stora bidrag och har nu dömts till sju och ett halvt års fängelse. Arkivbild.
Kvinnan i Croydon, södra London, fuskade till sig stora bidrag och har nu dömts till sju och ett halvt års fängelse. Arkivbild.

En kvinna i södra London har dömts till sju och ett halvt års fängelse för att ha orsakat sina barn stor skada när hon medvetet gjort dem sjukare än var de var för att komma över bidrag från staten.

Den bidragsfuskande 48-åriga mamman lurade till sig 87 400 pund, motsvarande närmare 1 miljon kronor, när hon under ett decennium låtsades att hennes son och dotter drabbades av en rad hälsoproblem. Hon sade sig också vara ensamstående, när hon i själva verket bodde med sin partner som hade ett jobb.

Bland annat opererades efter mammans klagomål matningssonder i barnens magar, trots att de verkade kunna äta normalt. Sonen fick tung astmamedicin trots att han inte visade de symptom som beskrivits av hans mor i skolan. Pojken uppmuntrades också av sin mor att uppvisa symptom på autism, enligt ett uttalande från polisen.

"Obegripligt", säger åklagaren, som uppger att kvinnas motiv var "oärlighet och girighet". "Som ett resultat av hennes utomordentliga grymhet kommer denna person nu att tillbringa en avsevärd tid i fängelse", säger han i ett uttalande.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset