Sport Fotboll Sport-topp

Man City nästa för Asllani

Kosovare Asllani. Arkivbild.
Kosovare Asllani. Arkivbild.

Goda nyheter för Kosovare Asllani och fotbollslandslaget:Asllani är klar för spel i Manchester City.– Det känns så bra, säger hon till SVT.

Efter att nyligen ha brutit kontraktet med Paris Saint-Germain är den 26-åriga offensiva stjärnans jakt på en ny klubb över.

Asllani ska i fortsättningen spela i Manchester Citys ljusblåa tröja.

– Jag var sugen på en ny liga. Och jag tror på tränaren, som har bra idéer. Jag har inte sett så mycket från engelska ligan, men den är ju "up and coming", säger hon till SVT.

– Det viktigaste var att komma till en klubb med stor potential och höga ambitioner. Jag fick direkt en bra känsla när klubben hörde av sig. Har varit och kollat anläggningen, och är imponerad av förutsättningarna. Jag kan inte komma till en bättre miljö.

Rimligen borde beskedet om Kosovare Asllanis nya klubb också vara ljuv musik i öronen på Pia Sundhage. Förbundskaptenen lämnade Asllani utanför truppen till tisdagens träningsmatch mot Skottland, med motiveringen att hon behöver hitta en ny klubb.

På SVT:s fråga om Asllani själv tror att hon kan vara tillbaka i landslaget till det avgörande OS-kvalet i mars, svarar hon:

– Just nu fokuserar jag helt på klubben. Jag vill trivas och utvecklas. Jag har tagit god tid på mig för att hitta rätt. Och jag känner inga tvivel att det blir så.