Nyheter Sverige Sverige-topp

Man gick bärsärk och satte eld på Lidl

En man är gripen efter branden i Motala. Larmet nådde räddningstjänsten strax före klockan 21.
En man är gripen efter branden i Motala. Larmet nådde räddningstjänsten strax före klockan 21.

En man har gripits misstänkt för att ha gått bärsärkagång på en Lidlbutik i Motala. Den misstänkte startade bränder, hotade vittnen med järnrör och slog sig ut genom en vägg.

Det som började som ett larm om ett butiksinbrott blev snabbt ett ärende även för brandkåren. En man är gripen, misstänkt för mordbrand.

– Han har slagit sig in i butiken och tänt eld på flera ställen. Vittnen har han jagat undan med ett järnrör. Vi har försökt att få ut honom, men han har vägrat. Till slut har han slagit sig ut genom en vägg, säger Tobias Sundström, operatör vid polisens ledningscentral.

Åtta enheter från räddningstjänsten i tre kommuner är på plats för att bekämpa den omfattande branden, som tros ta flera timmar att släcka.

– Vi har dragit på så mycket vi kan från början. Vi har inte fått kontroll på branden riktigt än, så vi vet inte hur stora skadorna kommer att bli, säger Lennart Ågren, ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Östergötland.

Den misstänkte, som inte är identifierad, ska förhöras så snart det går. Polisen ser inga uppenbara förklaringar till mordbranden.

– Det är det sjukaste vi sett, säger Tobias Sundström.

Jeppe Gustafsson
Lidlbutiken i Motala brinner kraftigt.