Nyheter Toppnyheter

Man gick till attack på tåg i Schweiz – med kniv och brännbar vätska

En sexåring finns bland de skadade efter attacken ombord på tåget, som inträffade nära den här stationen. Salez i östra Schweiz.
En sexåring finns bland de skadade efter attacken ombord på tåget, som inträffade nära den här stationen. Salez i östra Schweiz.

Efter en knivattack på ett tåg i Schweiz svävar två personer mellan liv och död. Bland totalt sex skadade finns ett barn.

Det var en 27-årig schweizare som utförde attacken på lördagseftermiddagen, bekräftar polisen. Han tros ha gjort bruk av minst en kniv och dessutom brännbar vätska. Han anlade en brand ombord, när tåget var i rörelse.

De som fördes till sjukhus för stick- och brännskador efter attacken är ett sexårigt barn, en 17-årig flicka, en 17-årig pojke, två vuxna kvinnor och en man. Tillståndet är livshotande för ett av offren, skriver lokaltidningen St Galler Tagblatt på nätet.

Även angriparen själv har blivit livshotande skadad, av elden ombord. Han har inte kunnat förhöras av polisen, skrev lokaltidningen sent på kvällen.

Uppgifter om att mannen först överfallit en kvinna på tåget dementerades på kvällen av en polis som nyhetsbyrån AFP talade med. Det har inte framgått om gärningsmannen kände något eller några av offren eller om han hade något motiv.

Attacken inträffade vid stationen Salez på tågsträckan mellan Buchs och Sennwald i östra Schweiz, nära Liechtenstein. Det var enligt schweiziska medier flera dussin resenärer ombord på tåget.

Larmet ledde till en jätteinsats med räddningshelikoptrar och ambulanser.

En brottsutredning har inletts av åklagarmyndigheten i kantonen S:t Gallen.

TT
Flera personer skadades i ett knivangrepp på ett tåg mellan Buchs och Sennwald i Schweiz.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset