Nyheter Världen

Man hoppade över Vita husets staket

Så har det hänt igen. En man har lyckats hoppa över det stängsel som omgärdar Vita huset i Washington innan den amerikanske presidentens säkerhetstjänst Secret Service lyckades stoppa honom.

Mannen, som var insvept i den amerikanska flaggan, ska omedelbart ha övermannats av vakterna när han var på insidan. Stängslet där han hoppade var dessutom nyligen utrustat med nya taggar för att försvåra för inkräktare.

President Barack Obama befann sig inne i byggnaden och firade thanksgiving tillsammans med sin familj, när incidenten inträffade. Hela området runt Vita huset spärrades av efter händelsen.

Att mannen lyckades hoppa över stängslet trots att vaksamheten är extra stor just nu i USA på grund av terrordåden i Paris får säkert många ögonbryn att höjas. Lägg därtill att flera liknande incidenter inträffat tidigare. Enligt CNN är det tredje gången i år som någon person tagit sig över stängslet. I september förra året lyckades en knivbeväpnad man ta sig ända in i huvudentrén innan han greps. Den händelsen ledde, i kombination med andra skandaler, till att Secret Service-chefen Julia Pierson avgick.