Sport

"Man kan alltid hoppas på bättre"

Frida Andersén var nöjd efter OS-debuten i fälttävlan.
Frida Andersén var nöjd efter OS-debuten i fälttävlan.

Helt okej av debutanten, inte riktigt lika lyckat för veteranen.Fälttävlanslandslaget är en bra bit från medaljplats efter den första tävlingsdagen i dressyren i Deodoro.– Man kan alltid hoppas på bättre, men det är okej och ungefär enligt planen, säger förbundskaptenen Staffan Lidbeck.

Linda Algotsson var sist in i laget som reserv i fredags och först ut av alla i laget på lördagseftermiddagen.

Det var snabba bud sedan Anna Nilsson och hennes förkylda Luron strukits, kanske för snabba. För det gick inget vidare för henne och Fairnet. 50,90 straffpoäng var inte alls vad hon och det svenska laget hade hoppats på. Lite för många misstag och misstag kostar som i alla sporter.

– Jag kunde väl ridit lite bättre. Han jobbade på. Jag tappade en del poäng när han närmast bröt av till trav i stället för att fortsätta i galoppen. Han tog ett snedsteg. Men han är en hygglig kille och gör sitt bästa, säger Linda Algotsson.

Okej debut

Frida Andersén såg gladare ut efter OS-debuten. Fast skenet bedrog något.

– Jag är mer nöjd, säger hon.

Men känslan var positiv trots att straffpoängen 47,90 var något för hög för att hon skulle vara riktigt belåten efter besöket i manegen.

– Framförallt gjorde jag ett litet misstag i ett galoppombyte och halterna var inte så bra. Typiskt att börja med en dålig halt, då har man lite uppförsbacke. Annars var det jättehäftigt. När jag red ned för sluttningen och in på banan log jag bara men sedan fick jag fokusera igen.

Sara Algotsson Ostholt och Ludwig Svennerstål gör sina dressyrer på söndagen. Efter den svenska starten gäller det att hålla ihop det för att laget ska ha en chans i fajten om medaljerna.

Hårdrock i terrängen

Som alltid blir måndagens terrängritt avgörande för om laget har en bra chans eller inte i tisdagens avslutande hoppning. Förbundskaptenen Staffan Lidbeck tror att banan kommer att passa hans ryttare och hästar.

– Den kräver mycket respekt från början till slut. En svår terrängbana kan öppna upp lite för oss. Vi har inte fyra toppryttare i dressyren. Vår chans är att det händer saker i terrängen, så jag är glad att det är en svår terrängbana som bedöms som utslagsgivande.

Linda Algotsson om terrängprovet:

– Den är som jag förväntat mig av den här banbyggaren, tekniskt tuff, många språng, en olympisk bana. Den testar kapaciteten, konditionen och balansen.

– Det är nu hårdrocken börjar.

Frida Andersén:

– Banan passar Herta bra. Den är ganska knixig, många svängar och Herta är liten och kvick. Hon är väldigt ärlig på så här smala hinder.

Sverige ligger åtta i lagtävlingen halvvägs i dressyrprovet. Tyskland leder före Australien och Storbritannien.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset