Nyheter Sverige Sverige-topp

Man skjuten av polis i Timrå

En man har fått en allvarlig bukskada efter att ha blivit skjuten av polis i samband med ett ingripande i Fagervik i Timrå kommun. Arkivbild.
En man har fått en allvarlig bukskada efter att ha blivit skjuten av polis i samband med ett ingripande i Fagervik i Timrå kommun. Arkivbild.

En man i Timrå sköts av polisen i samband med ett ingripande på torsdagskvällen. Mannen vårdas på intensiven.– Han träffades av ett eller flera skott, säger Börje Öhman, kommunikationschef vid polisen.

Polisen i Västernorrland larmades strax före klockan 19 om en man – i Fagervik i Timrå kommun – som agerade märkligt och aggressivt. I samband med ingripandet ska två poliser från Sundsvall ha blivit angripna och öppnat eld.

– Poliserna vårdade honom tills ambulansen kom, säger Börje Öhman till TT.

När den skjutne mannen, i 65-årsåldern, fördes till sjukhus var han vid medvetande.

Poliserna oskadda

Polismännen kom inte till skada i samband med händelsen, men är tagna ur tjänst.

Polisen vill inte uppge på vilket sätt poliserna blev angripna eller vad mannen var beväpnad med.

– Det pågår en förundersökning och det råder sekretess. Men han lär ha använt något tillhygge eller vapen. De klarar annars av att hantera angripare utan att behöva använda sina tjänstevapen, säger Börje Öhman.

Det är oklart hur många skott som avlossades och hur många skott som träffade mannen.

Allvarlig bukskada

En förundersökning om tjänstefel är inledd avseende polismännen. Den skjutne mannen misstänks för försök till dråp alternativt mord.

– Utredningen rullar på. En brottsplatsundersökning och förhör med poliserna kommer att göras. Sedan får vi se vad åklagare beslutar. Beroende på om den skjutne mannen klarar sig så kommer man ta ställning till om han ska anhållas, säger Öhman.

Enligt akutmottagningen på Länssjukhuset i Sundsvall har mannen fått en allvarlig bukskada och vårdas på intensiven, skriver Sundsvalls tidning.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset