Sport

Manon Melis vill tysta kritikerna

Menon Melis under Nederländernas träning.
Menon Melis under Nederländernas träning.

Glöm Sverige och tidigare lagkamrater.För Manon Melis och Nederländerna handlar allt – förutom ett OS-avancemang – om att ta revansch på sig själva.– Kritiken har inte varit snäll, säger Melis inför den avslutande OS-kvalmatchen.

Hemmaplan, fullsatta läktare och en seger i kvalpremiären mot Schweiz. Nederländerna hade mot Norge chans att ge sig självt ett drömläge för att kunna knipa en OS-plats för första gången – men sumpade det helt.

Det blev förlust med 1–4, och förutom att slå Sverige måste de orangea nu dessutom hoppas på att borträknade Schweiz tar poäng mot Norge för att få åka till OS.

– Det är tufft för vi har det inte i egna händer. Det är Sverige som är favorit, men vi vill verkligen visa att vi kan, säger Melis.

Anfallaren har spelat nio säsonger i Sverige, i dåvarande Ldb Malmö, Linköping och Göteborg, och vunnit skytteligan i damallsvenskan tre gånger.

– Det är alltid kul att möta sina gamla lagkamrater, alltid lite speciellt att möta Sverige. Men just nu är det bara kul att spela en så stor match.

– Det är vi som måste anfalla. Jag tror att Sverige kommer försvara sig, spela kompakt och mer defensivt. Jag hoppas på en öppen match. Vi har ingenting att förlora, eller jo det har vi ju, men… Det viktigaste är att vi visar stort hjärta. För när vi spelar vårt spel är vi faktiskt riktigt bra.