Nöje Musik Metro Music

Marcus & Martinus till Globen

Marcus & Martinus. Arkivbild.
Marcus & Martinus. Arkivbild.

De har skapat kaos på Liseberg, Gröna Lund och Skansen – nu fortsätter norska duon Marcus & Martinus segertåg i Sverige. Nästa år spelar de i Globen.

De 14-åriga tvillingbröderna Marcus och Martinus Gunnarsen har gjort en nästan osannolik succé de senaste åren. En succé som nu leder till en arenaspelning modell större: Den 11 februari ställer sig det norska popfenomenet på Globens scen i Stockholm, meddelar arrangören Live Nation i ett pressmeddelande.

Marcus & Martinus från den lilla norska byn Trofors slog igenom 2012 då de vann Melodi Grand Prix junior, den norska motsvarigheten till Lilla Melodifestivalen. Debutalbumet "Hei" släpptes i fjol och videon till singeln "Elektrisk" har i skrivande stund närmare 25 miljoner visningar på Youtube.

När duon spelade på Gröna Lund i Stockholm tidigare i sommar gjorde publiktrycket att nöjesparken tvingades stänga grindarna tidigare än någonsin tidigare. I somras skulle de även ha spelat i Malmö i samband med inspelningen av "Sommarlov", men SVT tvingades avboka spelningen eftersom publikens säkerhet inte kunde garanteras.

Om kaos uppstår inför Globenspelningen återstår att se. Biljetterna släpps den 27 augusti.