Sport

Markström stabil i återkomsten

Jacob Markström på utflykt från målet i matchen mot Ryssland.
Jacob Markström på utflykt från målet i matchen mot Ryssland.

Målvakten Jacob Markström gjorde en stabil insats när Sverige besegrade Ryssland med 4–1 – Markströms första landskamp på tre år.– Jag var lite ringrostig och släppte några returer, men det kändes bra, sade han till TT.

Att Sverige släpper till blott 17 skott mot ett ryskt landslag hör inte till vanligheterna. Men i torsdagens match hade de ryska proffsen märkbart svårt att skapa målchanser.

– Jag hade grymt bra hjälp av grabbarna i kväll. De täckte skott och höll undan. Ryssarna hade ju knappt ett skott på mål i powerplay, sade Vancouvermålvakten Markström, som är klar för både VM och höstens World Cup.

Senast Markström tog plats mellan stolparna i Tre Kronors mål var i kvartsfinalen mot Kanada i hemma-VM i Globen 2013. Den gången hoppade han in mitt i förlängningen sedan Jhonas Enroth velat byta utrustning. Markström höll tätt, Enroth åkte in på isen igen, Sverige vann straffläggningen och till slut hela VM.

Den här gången uteblev dramatiken fullständigt.

– Vi hade bra kontroll på Ryssland. Vi pratade före matchen om att pressa dem hårt och inte ge dem utrymme. För egen del var det skönt att komma igång och få spela match igen.

TT: Står du mot Ryssland även på lördag?

– Vi får se, jag föredrar varken det ena eller det andra. Jag gör som coachen säger.