Sport

Matchotränad Isaksson "lite nervös"

Andreas Isaksson gör sitt sista mästerskap i fotbollslandslaget.
Andreas Isaksson gör sitt sista mästerskap i fotbollslandslaget.

Det är sjätte gången Andreas Isaksson kommer till en mästerskapssamling med landslaget.Ändå känns det lite pirrigt – kanske för att det är sista gången.– Det är spännande, lite nervöst, säger målvaktsveteranen.

Isaksson var enda ordinarie EM-målvakt som tog sig ut på det sommargröna gräset på Stockholms Stadion när landslaget gjorde sin första träning inför mästerskapet i Frankrike. FC Köpenhamnspelaren Robin Olsen och AIK:s Patrik Carlgren har matcher kvar att spela innan de kan ansluta.

När EM-äventyret är över är även Isakssons tid i Blågult slut.

– Det är klart att man känner att det är lite speciellt. Det är inte något man funderar på varje dag, men nu är man här och ska njuta av det här och göra det bästa av det, säger Isaksson, som var med som tredjemålvakt VM 2002 och efter det varit förstavalet i samtliga mästerskap efter det.

Sverige spelar två träningslandskamper under uppladdningen: mot Slovenien 30 maj och Wales 5 juni. För Isaksson blir de minuterna välbehövliga. I Turkiet har han de senaste fem månaderna bara spelat tre matcher i klubblaget Kasimpasa, och ingen sedan i mars.

– Det är klart att det inte är optimalt, man vill ju spela. På träning har det ändå känts bra. Det är väl matchsituationer som man inte kan få på träning på samma sätt, säger den i landslaget ändå givne förstemålvakten.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset