Nöje Musik

Max Martin om Polarpriset: Overkligt

I en intervju med DI Weekend hyllar Max Martin sina samarbetspartners och vill "såga sönder Polarpriset i tio delar och dela med andra". Arkivbild.
I en intervju med DI Weekend hyllar Max Martin sina samarbetspartners och vill "såga sönder Polarpriset i tio delar och dela med andra". Arkivbild.

Max Martin är en av årets två Polarpristagare. För DI Weekend berättar den annars medieskygge hitmakaren om hur det känns. – Det är en stark overklighetskänsla. Jag har ­aldrig sett mig själv i det sammanhanget, säger han till tidningen.

I en intervju med Jan Gradvall för Di Weekend understryker Max Martin att hans framgångsrika låtar ofta har varit resultatet av stora samarbeten och säger därför att han skulle vilja dela med sig av Polarpriset till många.

Han menar att samarbetet med andra är vad som har fått honom att kunna arbeta så länge med det han gör. Bland annat är han tacksam över att ha fått jobba med så många unga människor som han har gjort och gör och förklarar att det har fått honom att kämpa för att hänga med.

– Jag vill såga sönder Polarpriset i tio delar och dela med andra, säger han.

Max Martin började sin karriär som praktikant hos Denniz Pop i Cheiron-studion i Stockholm på 90-talet. Han säger att det var som att komma hem.

– Att låtarna var i centrum på Cheiron gjorde att man inte behövde oroa sig längre över hur man själv såg ut, om man var cool eller inte. Jag förlorade mig i studiomiljön. Att få pilla med ljuden, greja med samplers. ’Ge mig det här, låt mig få vara med’, berättar han.