Sport

McBride vill sluta på topp

Maria McBride vill avsluta på topp. Arkivbild.
Maria McBride vill avsluta på topp. Arkivbild.

När British Open senast spelades på Woburn, 1996, gick Maria McBride i ledarbollen sista dagen.När hon nu gör sin sista majortävling hoppas hon på favorit i repris.– Förhoppningsvis, säger hon.

Efter den här säsongen är det slutspelat för 42-åringen. I alla fall på heltid.

– Det känns definitivt som rätt beslut. Det är skönt att ha tagit det och att ha berättat det för alla. Jag har funderat på det ett tag. Efter British Open ska jag spela två tävlingar till, i Kanada i slutet av augusti, säger hon efter en knapp timme på övningsfältet.

Hon funderar på att spela kvalet till USA-touren senare i höst.

– Jag får se hur jag känner. Men om inte drivet och entusiasmen finns där, vad ska jag dit och göra, om jag ändå inte ska spela nästa år. Men om jag får kortet, så kan jag planera lite mer kanske. Samtidigt känner jag just nu att det vore skönt att efter 25 år sluta planera runt ett golfschema, resonerar hon.

Vill bara vara hemma

TT: Vad ska du göra sen då?

– Jag vet inte, det ska bara bli skönt att vara hemma och slippa packa väskor och planera förr golfen. Kanske finns det något inom golfförbundet som jag kan hjälpa till med, runt collegedelen eftersom jag bor i USA. Jag vet inte om det finns något som jag kan hjälpa till med, det kanske dyker upp någonting.

Hemma i Orlando finns maken Shaun och dottern Emily, sju år, som Maria McBride vill tillbringa mer tid med.

Men först hoppas hon kunna sluta med flaggan i topp genom att spela bra i British Open. Det var fjolårets tolfteplats i tävlingen, som då spelades på Turnberry, som är skälet till att McBride förlängde karriären med ett år. Och på Woburn har hon spelat bra tidigare. 1996, fanns det nyblivna svenska proffset med i tätstriden.

– Jag gick ut i ledarbollen sista dagen, då Emilee Klein vann.

"Det känns bra"

McBride tappade dock slag på de sista hålen, fick 78 slag för dagen, och var tolv slag efter den överlägsna segraren. Då, 1996, spelade man på en annan bana än den som årets British Open spelas på.

– Det är en lite annorlunda British Open-bana, det är relativt brett från tee. Greenerna är lite luriga, det gäller att vara på rätt ställe för att ge sig själv en bra chans.

– Jag tror att vinnarscoren blir lite lägre än på andra British Open-banor Vi får se vad som händer, det känns bra för min del i alla fall.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset