Nyheter Världen

Merkel ändrar inte flyktingpolitik

Tysklands förbundskansler Angela Merkel.
Tysklands förbundskansler Angela Merkel.

Flyktingpolitiken ligger fast, konstaterade Tysklands förbundskansler Angela Merkel när hon mötte pressen i Berlin efter de senaste våldsdåden i landet.

– Jag är fortfarande övertygad om att vi kan fixa det. Det är vår historiska plikt och det är en historisk utmaning i globaliseringens era, sade hon.

Merkels flyktingvänliga linje har fått utstå kritik med anledning av den senaste tidens våldsdåd i landet.

Hon hävdade vid pressträffen att den senaste tidens terrorattacker i Tyskland var ett försök att "bryta ner vår gemenskap, öppenhet och vilja att hjälpa människor i nöd".

– Men vi förkastar det bestämt, sade hon.

Tre brutala attacker har skakat landet de senaste tio dagarna. Den 18 juli gick en 17-årig pojke till attack med yxa och kniv mot passagerare på ett regionaltåg i Würzburg. Den 22 juli sköts nio människor ihjäl i ett köpcentrum i München av en 18-årig gärningsman och två dagar senare sprängde en 27-årig man sig själv i Ansbach i Bayern, då tolv människor skadades.

Angela Merkel, som avbröt sin sommarsemester för att möta pressen, kommenterade även det misslyckade statskuppförsöket i Turkiet. Hon betonade vikten av att agera mot rebellerna, men att straffen inte får vara oproportionerliga och strida mot konstitutionen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset