Sport

Messi jagar saknad titel

Lionel Messi jagar en mästerskapstitel med sitt Argentina. Arkivbild.
Lionel Messi jagar en mästerskapstitel med sitt Argentina. Arkivbild.

Argentinas superstjärna Lionel Messi har vunnit det mesta under sin fotbollskarriär.En sak saknar han – en titel i landslagströjan.Natten mot måndag, svensk tid, har han chansen när Argentina möter Chile i finalen av Copa América.

Lionel Messi missade den första gruppmatchen i årets turnering där Argentina besegrade just Chile med 2–1. Därefter var han kvitt sina ryggproblem och svarade för ett hat trick mot Panama, mål mot Venezuela och frisparken mot USA i semifinalen gjorde Messi till landets mesta målgörare i historien med 55 fullträffar.

Argentina har nått sin tredje final i ett mästerskap på lika många år. 2014 blev det stryk mot Tyskland i VM-finalen och ifjol vann Chile finalen av Copa América efter straffar. I årets specialupplaga – den anrika turneringen firar 100-årsjubileum – har Lionel Messi chansen att fullborda sitt CV.

– Det skulle vara en stor besvikelse om vi skulle förlora. Men det blir en svår match. Chile har ett lag som sätter sina motståndare under press och när de själva har bollen är de mycket skickliga, säger Lionel Messi, som fem gånger utsetts till världens bäste fotbollsspelare.

Det är 23 år sedan Argentina vann Copa América. Nu får laget och Lionel Messi chansen på NFL-laget New York Giants hemmaarena i East Rutherford inför 81 000 på läktarna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset