Nyheter Sverige

Meteorologen: Då kommer värmen

Supervädret har gjort sin entré och är här för att stanna. Mot slutet av nästa vecka blir det sol och varmt även i norr. Arkivbild.
Supervädret har gjort sin entré och är här för att stanna. Mot slutet av nästa vecka blir det sol och varmt även i norr. Arkivbild.

Supervädret har gjort sin entré och är här för att stanna. Mot slutet av nästa vecka blir det sol och varmt även i norr.– Den allra varmaste luften får vi i morgon, då blir det 25 grader, säger meteorologen Charlotta Eriksson.

Släng av kläderna och på med badkläderna om du vågar. Varmluft söderifrån sveper in över landet, och redan i dag chockstiger temperaturen i Götaland och östra Svealand.

– I morgon blir det omkring 25 grader och tunna och högtflygande moln. Solen kommer att lysa igen under delar av dagen, säger Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI.

Värmen kommer att hålla i sig ändå fram till nästa veckas slut, men temperaturen kommer att ligga kring 20-strecket.

Värmland, Jämtland och norra Norrland har dragit en nitlott.

– Det blir en del regn i morgon och temperaturen kommer att ligga mellan 10 till 15 grader. På tisdag ligger regnet kvar, men främst över västra Svealand och södra Norrland, säger Charlotta Eriksson.

Men håll ut. På onsdag trycker ett högtrycksbetonat väder undan regnet och kylan.

– Det blir torrare luft, mindre regn och en hel del sol i hela landet. Det kan även bli 20 grader i norra delen av landet, säger Charlotta Eriksson.