Sport

Mickelson: Jag var inte bra i dag

"Hörru, Henrik. Vad ska jag ta mig till. Inget funkar?". Phil Mickelson fick inte ordning på spelet under lördagen. Resultatet var dock bra.
"Hörru, Henrik. Vad ska jag ta mig till. Inget funkar?". Phil Mickelson fick inte ordning på spelet under lördagen. Resultatet var dock bra.

Henrik Stenson får se upp.Har Phil Mickelson ett lyckat träningspass i morgon bitti så blir det rejält tufft.– Jag skulle älska att spela morgondagens runda som jag gjorde de två första och verkligen ge mig själv chansen, säger han.

Mickelson slog till med en 63:a – och bara en koppsnurr på det sista hålet för en rekordlåg 62-runda – i torsdags, men under lördagen så var det fina spelet borta.

Han spred bollar, hamnade i snåriga lägen och fick verkligen ta fram sina vanliga Phil Mickelson-skills för att rädda sig.

– Jag var inte bra i dag. Jag hade inte mina bästa grejer. Jag var lite för snabb med rytmen, och det blev lite skakigt. Men jag lyckades hitta sätt att göra par trots att jag slog dåliga slag. Det här var en sådan dag som det kunde ha runnit i från mig, men istället så sköt jag under par och såg till att jag fortfarande har chansen i morgon. Det är jag stolt över, säger han.

Innan ledarbollen med Henrik Stenson går ut (15.35 svensk tid) blir det till att nöta lite på rangen.

Avståndet upp till svensken är ett slag.

– Andrew Getson (tränaren) och jag har en hel del att göra för att få tillbaka min sving som den var de två första dagarna, men det borde inte krävas så mycket för det.