Sport Sport-topp

Midtjylland stoppar Thomsen

Helle Thomsen. Arkivbild.
Helle Thomsen. Arkivbild.

Frågan om Helle Thomsen kommer att leda det svenska damlandslaget i handboll i OS är ännu olöst.Hennes danska klubb FC Midtjylland släpper inte Thomsen med mindre än att hon bryter kontraktet.– Det är inte en möjlighet att Helle får lov att dubbeljobba igen, säger Midtjyllands sportchef Stefan Kristensen till danska TV2.

Helle Thomsen gjorde comeback som förbundskapten i OS-kvalet i mars sedan Thomas Sivertsson fått sparken. Det svenska förbundet vill att Thomsen, som har ett år kvar på kontraktet med Midtjylland, ska bli permanent förbundskapten.

– Vi vill helst inte ha ännu en kortsiktig lösning, säger landslagschefen Lasse Tjernberg till TT.

Däremot ser handbollförbundet inget hinder i att Thomsen samtidigt fortsätter i Midtjylland.

– Förra perioden när Helle var hos oss var hon också klubbtränare i Midtjylland och med mycket gott resultat. Det var vad vi hade trott och hoppas skulle kunna fungera igen, säger Tjernberg.

Saken kompliceras av att Midtjylland inte förhandlar direkt med handbollförbundet och är inne i en intensiv tävlingsperiod.

– De vill inte ha kontakt med oss. Så vi diskuterar med Helle Thomsen och hennes agent. Vi räknar med en kontakt med dem senast på måndag.

Den 9 juni inleds ett träningsläger med damlandslaget. OS-truppen presenteras troligen i månadsskiftet juni-juli.