Nyheter Sverige

"Miljöpartiet bröt sina vallöften"

Miljöpartiet bröt sina vallöften i och med uppgörelsen med Socialdemokraterna, skriver partiets egen revisor. Arkivbild.
Miljöpartiet bröt sina vallöften i och med uppgörelsen med Socialdemokraterna, skriver partiets egen revisor. Arkivbild.

Miljöpartiets egen revisor, som granskat deras uppgörelse med Socialdemokraterna, säger att partiet bröt sina vallöften, rapporterar TV4 Nyheterna.

"Det är svårt att inte se uppgörelsen som ett löftesbrott", skriver revisorn Karin Johansson i en rapport inför den kommande partikongressen.

Miljöpartiet lovade under valrörelsen att "aldrig göra det svårare för människor att komma till Sverige". Men granskningen av uppgörelsen mellan partierna vad gäller flyktingfrågan, visar att den bland annat gör det svårare för asylsökande att få uppehållstillstånd och få hit sina familjer, enligt Johansson.

Jon Karlfeldt, sammankallande i MP:s partistyrelse vill dock försvara de beslut som fattats i regeringen.

"Inget parti kan någonsin förvänta sig att få igenom alla sina vallöften, vilket också revisorerna var noga med att påpeka. Det är rätt att vi inte lyckats uppfylla formuleringen i valmanifestet, men vi har hela tiden arbetat i dess anda och fattat de beslut som vi trott kommer att leda till bästa möjliga situation för människor på flykt. När de två största oppositionspartierna kräver ännu mer restriktiv politik är förslaget vad som är politiskt möjligt just nu", skriver Jon Karlfeldt i en kommentar till TT.