Nyheter Ekonomi Världen

Miljardär lovar arbeta för Clinton

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump.
Republikanernas presidentkandidat Donald Trump.

Dollarmiljardären Seth Klarman säger att han kommer att arbeta för att få Hillary Clinton vald till president eftersom han tycker att Donald Trumps kommentarer är "oacceptabla".

"Hans ord och handlingar de senaste dagarna är så chockerande oacceptabla i vårt mångfaldiga och demokratiska samhälle att det helt enkelt är otänkbart att Donald Trump skulle kunna bli vår president", skriver Klarman i ett uttalande.

Han lägger till att Trumps påstående om att valet kommer att vara riggat är "särskilt farligt" och skriver att Trump är "helt okvalificerad för den högsta befattningen i vårt land".

Klarman är registrerad som en oberoende väljare men hans tidigare bidrag till politiska kampanjer har i hög grad gått till republikaner. I juni gav han dock 5 400 dollar till Clintons kampanj, ungefär 46 000 kronor.

Efter flera kontroversiella uttalanden förebrås Trump öppet av flera av sina anhängare. En av dem är tidigare talmannen Newt Gingrich, som tidigare har försvarat Trump och som fanns med bland möjliga vicepresidentkandidater till honom.

– Han har inte gjort övergången till att bli den potentiella presidentkandidaten för USA, säger Gingrich till Fox.

I en annan intervju varnade Gingrich för att Trump kan vara den som ger presidentposten till Clinton.

– Trump hjälper henne att vinna genom att visa att han är mer oacceptabel än vad hon är, säger Gingrich till Washington Post.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset