Sport

Mind Your Face gör ingen besviken

Mind Your Face tog på söndagen årets sjätte seger på V75. Han är därmed segerrikast på riksspelet.– Det är inte svårt att gilla den här hästen, sade kusken Erik Adielsson.

Mind Your Face joggade hem högsta klassen på Örebrotravet efter ledning från start till mål. Sexåringen har därmed gjort 25 starter i rad på V75, varav 17 lopp i år. I 14 starter har han varit prisplacerad. Hästen passerade också en miljon kronor i intjänat i år.

– Det är en fantastisk häst med en underbar inställning. Om jag gör misstag i sulkyn hjälper han alltid mig till mål på ett bra sätt. Jag var lite irriterad på mig själv eftersom jag körde för långsamt första varvet men Mind Your Face avslutade bra och vann väldigt lätt med krafter kvar, kommenterade Erik Adielsson.

Helnöjd tränare

Tränaren Lars Friberg var mycket nöjd efter segern på hemmaplan.

– Visst är det lite roligare att vinna hemma i Örebro. Och hästen såg väldigt bra ut i dag. Jag var, liksom Erik, inne på att första varvet gick lite för långsamt. Men han biter ifrån sig bra i ledningen och jag är helnöjd med hästens insats. Nu blir det lite vila, kanske åker vi och startar i Frankrike senare i vinter men inget är klart ännu, sade Friberg.

Mind Your Face skulle vara en perfekt häst i Frankrike där de flesta loppen går över lång distans. Men samtidigt är man rädd om sin stjärna som har många år kvar på tävlingsbanan.

Mot Frankrike

Svante Båth har planer om en Frankrike-tripp med Conlight Ås som vann fyraåringsloppet Najos minne (V75-5). Erik Adielsson satt åter i segersulkyn och även den här gången var det ledning större delen av loppet.

Det fanns gott om krafter kvar i målgången.

– Conlight Ås har ett par passande lopp på Vincennes i vinter. Han var fin i dag och om han tar det här loppet på rätt sätt så lutar det åt att vi åker ner, sade Båth.

Derbyvinnaren fick 125 000 kronor för segern och passerade 2,5 miljoner kronor i år.

I Frankrike väntar betydligt större prispengar. I Criterium Continental den 27 december är förstapriset 900 000 kronor. Där får Conlight Ås bland annat möta de franska stjärnorna Bold Eagle, Brilliantissme och Billie de Montfort.

Tre veckor senare väntar Prix de Croix med en dryg halvmiljon i förstapris. Här startar Conlight Ås 25 meter före de bästa hemmahästarna över 2 850 meter.

Svenska hästar gör stor succé i Frankrike och har tagit över 100 segrar i år.