Sport

Minisemester i stället för EM-läger

FC Köpenhamn släppte inte Erik Johansson, Ludwig Augustinsson och Robin Olsen till förra veckans EM-läger.Trots att ligaguldet redan var säkrat.I stället fick spelarna ledigt.

Trion var tillbaka i Köpenhamn lagom för att spela söndagens ligaavslutning mot Århus, när FCK firade guldet hemma i Parken.

– Jag har full respekt för klubbens beslut. De hade rätt att hålla oss kvar till i dag. Vi fick ledigt några dagar och jag tror att det är bra för alla parter. Vi har haft en lång säsong och fick rensa skallen lite, säger Erik Johansson som tillbringade minisemestern vid Gardasjön.

Bara Wales kvar

Några dagar ledigt är aldrig fel, men Johansson chans att slå sig in i landslagets mittförsvar hade förmodligen ökat om han kunnat spela mot Slovenien på måndagskvällen. Nu får han hoppas på speltid i söndagens genrep mot Wales. I Malmö får i stället Victor Nilsson Lindelöf ännu ett tillfälle att spela in sig bredvid Andreas Granqvist.

Det går fort i fotboll. Backa bandet bara ett drygt år och Johansson klev in för skadade Pontus Jansson i EM-kvalet mot Moldavien.

Han gjorde det så bra att han fick vara kvar.

Men nya skador, magsjukan som stoppade honom från spel mot Turkiet och Tjeckien i våras och unge Nilsson Lindelöfs framfart betyder att Johansson på nytt måste visa att han ska vara förbundskaptenen Erik Hamréns val som Granqvists partner när det drar ihop sig till EM-premiären mot Irland på Stade de France den 13 juni.

"Följde bara order"

Augustinsson hade heller inte haft något emot att samlas med resten av EM-truppen redan för en vecka sedan.

– Jag hade velat komma hit, så klart. Jag vill alltid köra på men jag visste inte ens att det var aktuellt att vi skulle komma tidigare. Det fick jag reda på senare. Klubben sade att det här var det bästa för alla och jag följde bara order. Det är klubben som bestämmer och man får anpassa sig. Nu är jag här, så det är inget jag tänker på.Nu är det bara att köra på.

Robin Olsen vill heller inte göra någon affär av att han missade EM-lägret i Stockholm.

– Med facit i hand är jag glad att jag var där (när guldet firades), samtidigt som man vill vara med från start. Så det är blandat, säger han.

Ett alternativ hade varit att vara i Stockholm en del av veckan för att enbart återvända till Danmark för den sista ligamatchen.

– Det hade varit ett alternativ, men nu är det som det är. Jag var med om en fantastisk grej i går och nu är det bara att ladda om batterierna, säger Olsen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset