Nöje Nyheter Ekonomi

Minister vill stoppa fejkbiljetter

Personliga biljetter kan vara lösningen på försäljningen av fejkbiljetter enligt konsumentministern Per Bolund. Arkivbild.
Personliga biljetter kan vara lösningen på försäljningen av fejkbiljetter enligt konsumentministern Per Bolund. Arkivbild.

Problemet med företag som säljer ogiltiga eller dyra konsertbiljetter i andrahand kan få ett stopp med personliga biljetter, säger konsumentministern Per Bolund (MP) till Aftonbladet.

– Det görs redan i flera länder och även i Sverige på flyg- och tågbiljetter, säger han.

Personliga biljetter skulle göra det svårare för företag som livnär sig på att köpa upp biljetter och sälja dem dyrt på en andrahandsmarknad, men det skulle också få konsekvenser för konsumenten, menar evenemangsbolaget Live Nation.

"Dels blir det svårt att ge bort eller sälja en biljett om man inte kan gå på evenemanget, samt att man behöver veta allas namn vid köpet, ofta minst ett halvår innan evenemanget", skriver Kristofer Åkesson i ett sms till Aftonbladet.

Bolund vill dock inte lagstifta i första taget, säger han, utan menar att branschen måste bli bättre på att reglera försäljningen, men politiska åtgärder kan vara ett alternativ.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset