Nyheter Världen

Minst två mördade i "Skräckens hus"

Polisens tekniker utanför "Skräckens hus" där minst två kvinnor torterats och mördats.
Polisens tekniker utanför "Skräckens hus" där minst två kvinnor torterats och mördats.

Minst två kvinnor har torterats och sedan mördats av ett medelålders par i den nordtyska staden Höxter. Polisen utesluter inte att fler kvinnor dödats i parets hem, som en tidning döpt till "Skräckens hus".

Liket av den ena kvinnan, 33 år, förvarades först i en frysbox, styckades sedan och brändes i en öppen spis. Den andra kvinnan, 41 år, dog av en svår huvudskada på sjukhus. Dit hade hon förts sedan parets bil gått sönder och polisen funnit henne där.

Tyska åklagare uppgav på tisdagen att den misstänkta kvinnan i förhör erkänt minst ännu ett mord. Ytterligare kvinnor ska också ha lockats till parets hem via kontaktannonser. Mannen förnekar alla brottsanklagelser.

– Vi söker efter fler offer som överlevt, säger mordutredaren Ralf Oestermann till nyhetsbyrån AFP.

Det 33-åriga offret dog redan den 1 augusti 2014 efter att i månader ha utsatts för svår misshandel, bland annat kedjades hon fast vid ett element och tvingades sova på ett kallt golv. Inga misstankar finns dock om att offren utsatts för sexuella övergrepp enligt chefsåklagare Ralf Meyer.

Det misstänka paret gifte sig 1999 men begärde skilsmässa 2003 – samma år som mannen gifte sig med den nu döda 33-åringen. Mannen misstänks också för att misshandlat sin före detta hustru.

I Höxter, nio mil söder om Hannover, bor cirka 15 000 personer.
Marcel Kusch
Mordoffren lockades till parets hem med hjälp av kontaktannonser.