Sport

Misslyckat VM för Helgesson

Joshi Helgesson. Arkivbild.
Joshi Helgesson. Arkivbild.

Inlevelsen och utstrålningen satt, men hoppen gjorde det inte. Joshi Helgesson tog sig inte vidare från det korta programmet i konståknings-VM i Boston.– När man missar två hopp blir det inte så många poäng kvar, säger hon.

Säsongen har haft höga toppar och djupa dalar för Joshi Helgesson. Trots fina resultat på mindre tävlingar har vinterns två mästerskap – EM och nu VM – blivit till besvikelser för svenskan.

22-åriga Helgesson misslyckades först med landningen i sin trippel Lutz, och fick sedan bara till ett (misslyckat) hopp i sin tänkta trippel-trippel-kombination.

Helgesson fick ihop 47,67 poäng och slutade på 30:e plats av 38. De 24 bästa åkarna gick vidare till finalen.

– Jag vet inte vad som hände. Det kändes jättebra innan och jag har gjort bra träningar här. Jag är jättebesviken. Jag ville verkligen åka det långa programmet, för det har känts så mycket bättre sedan EM, säger Helgesson, som är enda svensk på VM i Boston.

På EM tidigare i vintras slutade hon nia i finalen.

Nu återstår elitseriefinalen och en isshow på hemmaplan innan säsongen är över. Nästa säsong blir VM, som också fungerar som kval till OS 2018, det stora målet.

– Just nu känns det inte så bra, men jag får försöka komma ihåg det bra från säsongen.

Bäst av alla i det korta programmet var amerikanskan Gracie Gold, 76,43 poäng, före ryskorna Anna Pogorilaja, 73,98, och Jevgenija Medvedeva, 73,76.