Nyheter Världen

Misstänkt "fågelnappning" i Norge

Tre påfåglar har försvunnit spårlöst från sin ägare i norska Bergen, som missänkter att någon "fågelnappat" dem. Arkivbild.
Tre påfåglar har försvunnit spårlöst från sin ägare i norska Bergen, som missänkter att någon "fågelnappat" dem. Arkivbild.

Tre påfåglar har försvunnit från sin ägare i Bergen som befarar att någon stulit dem.

Efter en efterlysning på Facebook har hon nu blivit överöst med tips från fågelälskare över hela Norge, rapporterar NRK.

Fåglarna, en hane och två honor, har köpts och skötts privat. De är blågröna, av indisk härkomst och ringmärkta. De har varit försvunna i tre veckor.

– Jag är rädd för att någon har tagit dem. Jag har letat dag och natt, också med pannlampa. Påfåglar är hemmakära och hannen Odin kommer alltid när jag ropar på honom, han vill aldrig skilja sig från damerna sina, säger ägaren Sissel Bratlie.

De tre sågs vid stranden nere vid havet för tre veckor sedan, men så försvann alla spår. Nu har det kommit tips om att man i samband med försvinnandet observerat tre män med en stor håv. Samtidigt skedde flera inbrott i området.

– Efter det att jag började sprida ordet i sociala medier har jag fått flera intressanta tips, bland annat detta. Mycket tyder på att fåglarna kidnappats. Nu kommer jag att anmäla saken till polisen, säger Bratlie till NRK.