Nyheter Sverige Sverige-topp

Misstänkt gängbråk bakom mordförsök

Nyfikna samlas vid platsen i Vasastan i centrala Göteborg där en man beskjutits, enligt vittnen med ett flertal skott.
Nyfikna samlas vid platsen i Vasastan i centrala Göteborg där en man beskjutits, enligt vittnen med ett flertal skott.

En man sköts ned på öppen gata i centrala Göteborg vid lunchtid. Gängbråk tros ligga bakom skottlossningen.– Han skrek att han hade ont, säger ett vittne till Aftonbladet.

Många människor blev vittne till skottlossningen. Flera skott hördes och på marken låg en man i 40-årsåldern svårt skadad, skjuten i ena benet.

En misstänkt gärningsman sågs fly platsen på en grå moped och försvann i väg mot stadsdelen Haga. Personen ska ha varit klädd i en grå luvtröja och silverfärgad hjälm.

En kvinna i 70-årsåldern hamnade mitt i dramatiken. Hennes bil blev beskjuten.

– Vi kunde ha gått rakt i skottlinjen, vi kunde ha satt oss i bilen, säger hon till Aftonbladet.

En förundersökning om mordförsök pågår. Vid 19-tiden hade polisen ingen misstänkt eller gripen, men konflikter mellan kriminella grupper tros ligga bakom skottlossningen.

– Det finns en historik och en bakgrund. Det är inte en person som av en ren tillfällighet blivit nedskjuten på en gata i Göteborg, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson till TT.

Han vill inte gå in på vilken typ av gäng eller gruppering det handlar om.

Larmet kom vid lunchtid och många nyfikna samlades vid polisens avspärrningar. Tomhylsor har hittats och tre bilar som träffats av skott har tagits i beslag för teknisk undersökning.

Adam Ihse/TT
Polis undersöker platsen i centrala Göteborg där en man sköts i benet.