Sport Sport-topp

Mitov Nilsson borta säsongen ut

Norrköpings målvakt David Mitov Nilsson blir borta resten av säsongen på grund av skada. Arkivbild.
Norrköpings målvakt David Mitov Nilsson blir borta resten av säsongen på grund av skada. Arkivbild.

IFK Norrköping har drabbats av ett tungt bakslag – David Mitov Nilssons vänstra skenben är av och målvakten missar resten av fotbollssäsongen.Nu tvingas den regerande mästarklubben leta efter en ersättare.

Fredagskvällen blev tung för det regerande mästarlaget Norrköping. Förutom förlust mot Falkenberg (1–2) bröt David Mitov Nilsson skenbenet i en kollision med Falkenbergs Gustaf Nilsson. Mitov Nilsson opereras direkt, men kommer inte att kunna spela mer under säsongen 2016.

"Jag är så klart jätteledsen men ska göra allt jag kan för att vara tillbaka så snabbt som möjligt", säger han till klubbens webbplats.

Skadan vållar problem för Norrköping då tidsfönstret för spelarövergångar är stängt och inte öppnar igen förrän 15 juli.

19-årige estländaren Andreas Vaikla ersatte Mitov Nilsson mot Falkenberg.

"Andreas Vaikla har spelat en del på försäsongen och i cupen och har gjort det godkänt. Vi hoppas att han kan växa ytterligare med uppgiften men känner att vi kan bli lite tunna på målvaktssidan utan David. Vi kommer därför söka aktivt efter en målvakt", säger Norrköpings tränare Janne Andersson.

Alternativet för Norrköping är att hitta en kontraktslös spelare. I klubben finns även juniormålvakten Julius Lindgren.

Falkenbergs Gustaf Nilsson tvingades senare under matchen även han utgå skadad, då han bröt fotleden i en annan situation.