Sport

Mittag: Jag lider med svenskorna

Anja Mittag och Elin Rubensson under OS-finalen.
Anja Mittag och Elin Rubensson under OS-finalen.

Det firades vilt i tyska landslaget. Men mittfältsstjärnan Anja Mittag, som tidigare spelat i Rosengård, hade blandade känslor efter guldet.– Jag lider självklart med svenskorna, säger hon.

Anja Mittag spelade tre och en halv säsong för Rosengård mellan 2012 och 2015 och tog bland annat SM-guld med Malmöklubben. Dessutom har hon spelat både med och mot flera svenska landslagsspelare med nuvarande klubben Paris Saint-Germain.

– Jag kunde knappt glädja mig riktigt, det kändes som att jag kanske snarare borde trösta dem lite, säger Anja Mittag till TT.

– Men jag hoppas att de kommer att kunna njuta av det här också, de har gjort en bra turnering.

Hon och flera andra av de tyska spelarna har nu vunnit allt som går att vinna med landslaget, konstaterar Mittag, som varit en del av det tyska landslaget i många år. Efter OS väntar dock ett regimskifte, när den enormt framgångsrika Silvia Neid lämnar över förbundskaptensposten till Steffi Jones.

– Jag fortsätter absolut i landslaget, säger Anja Mittag.

– Nu har jag vunnit allt som går att vinna. Det är coolt, jättehäftigt. Men har man vunnit en gång vill man vinna varje gång. Har man väl fått guldvittring, då vill man ha mer. Den hungern känner jag fortfarande.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset