Nyheter Ekonomi Sverige

Mittmedia överväger hårdbantning – då ryker journalisterna

Thomas Peterssohn byttes ut som vd för Mittmedia vid ett styrelsemöte i juli. På samma möte lade han fram två alternativ för Mittmedias framtid. Arkivbild.
Thomas Peterssohn byttes ut som vd för Mittmedia vid ett styrelsemöte i juli. På samma möte lade han fram två alternativ för Mittmedias framtid. Arkivbild.

Ett drastiskt förslag om hur den stora lokaltidningskoncernen Mittmedia ska möta framtiden har diskuterats.

På ett styrelsemöte i juli lade den dåvarande vd:n Thomas Peterssohn fram två alternativ, skriver Dagens Nyheter.

Det första, som Peterssohn själv förespråkade, innebar bland annat att koncernen skulle fortsätta med sitt digitala fokus och långsamt dra ner på tidningsutgivningen med en dag i veckan.

Det andra var mer drastiskt och innebar att flera av tidningarna skulle läggas ner eller slås ihop med respektive orts huvudtidning. Alla återstående tidningar skulle sedan göras om till gratistidningar och komma ut mellan en och tre gånger i veckan. Det skulle bland annat innebära att större delen av koncernens journalister, 422 av 555, skulle sägas upp, skriver Dagens Nyheter.

Inget beslut har tagits om något av alternativen.

– Företagsledningen presenterade tidigare i våras fem olika alternativ. Det renodlades sedan till två huvudalternativ. Det vi kom fram till var att den rekommendation som den gamla ledningen ville ha, den vann inte gillande. I övrigt finns inget annat beslutat, säger styrelseordförande Jan Friedman och tillägger att det fanns brister även i det andra förslaget.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset