Nöje

Modern revy på Lisebergsteatern

Ola Forssmed, Jessica Heribertsson, Mikael Reisebeck och en liveorkester gör Claes Månsson och Annika Andersson sällskap på scen. Pressbild.
Ola Forssmed, Jessica Heribertsson, Mikael Reisebeck och en liveorkester gör Claes Månsson och Annika Andersson sällskap på scen. Pressbild.

Revyduon Annika Andersson och Claes Månsson återvänder till Lisebergsteatern i höst. I uppföljaren till "#Revyn" utlovar de en helt galen föreställning. – Det är någonstans den ultimata underhållningsformen, säger Annika Andersson.

Varför ville de göra en uppföljare? Framför allt var det den stora friheten med revyformatet som lockade.

– Man får göra så mycket och så många olika karaktärer, det är stora möjligheter med både musik och klädbyten. Sen finns det inga ramar utan man får själv känna av begränsningarna i kaoset, säger Annika Andersson.

I den nya uppsättningen som får namnet "#Revyn 2.0" skrivs manuset delvis av några av skådespelarna, för Annika Andersson är det en ny utmaning.

– Det är jätteroligt och lite nytt för mig att få vara med hela vägen, säger hon.

Claes Månsson ser revyn som den maximala teaterformen.

– Man blandar olika typer av underhållning. Man slänger in någon dans, en liten låt och lite naket, det är väldigt roligt. För mig är det variationen och alla roliga människor som lockar, säger Claes Månsson.

I föregångaren spelade skådespelarna sig själv och föreställning gick ut på att de tävlade om vem som var kändast. Någon röd tråd för version två är inte klar men Annika Andersson förklarar showen som en modernare variant på revyformatet.

– Vi tar inte upp politik utan satsar på generella händelser i människors liv som också är väldigt aktuella.