Sport

Modo håller tätt i SHL-kvalet

Modos tränare Andreas Johansson har sett sitt Modo ta två raka mot Leksand.
Modos tränare Andreas Johansson har sett sitt Modo ta två raka mot Leksand.

Efter två matcher och 120 minuters spel har Leksand inte lyckats överlista Modos målvakt Adam Reideborn i direktkvalet till SHL.Efter 5–0 hemma vann Modo med 4–0 i Leksand och har nu kopplat ett järngrepp i kvalserien.

Spelmässigt stod Leksand upp mycket bättre den här gången, men var inte alls med på noterna inledningsvis.

Emil Pettersson och Per-Åge Skröder gav gästerna i ledningen i den första perioden innan Leksand vaknade och började få ordning på sitt spel.

– Jag vet inte om vi kan spela så mycket bättre hockey än vi gjorde i period två och tre, men så länge vi inte gör mål tappar vi matcherna, sade Leksands tränare Per-Erik Johnsson till C More.

Chanser saknades inte för hemmalaget, men Modomålvakten Adam Reideborn svarade för en ny bra match och han fick dessutom bra hjälp av sina backar att hålla motståndarna borta från närområdet.

– Vi håller rent framför mål och gör det bra, sade Adam Reideborn efter att hållit andra raka nollan.

Leksands försök blev fruktlösa. I stället ökade Victor Olofsson till 3–0 och det fjärde målet gjorde Patrick Dwyer i tom kasse.

– Det är klart att jag är nöjd, inte minst med hur vi håller rent framför Adam och täcker skott, sade Modos tränare Andreas Johansson.

Kvalserien avgörs i bäst av sju matcher och lagen möts igen i Örnsköldsvik på torsdag.