Sport

Modo söker miljoner: "Snart obestånd"

Modo söker elva miljoner kronor i ekonomiskt stöd. Arkivbild.
Modo söker elva miljoner kronor i ekonomiskt stöd. Arkivbild.

Modo är i ekonomisk knipa.Efter nedflyttningen vill klubben nu ha elva miljoner i stöd från kommunen.– Vi är i ett läge där vi snart kommer i obestånd, säger ordföranden Ulf Strinnholm.

Det blev en kostsam nedflyttning från SHL för Modo. Klubben håller på att förbereda sig för spel i hockeyallsvenskan och befinner sig i ett ekonomiskt utsatt läge. Örnsköldsviksklubben har nu ansökt om stöd från kommunen och vill få in elva miljoner kronor för att rätta till budgetunderskottet.

– Vi har haft en svår situation där vi har tappat en tredjedel av intäkterna och har jobbat febrilt för att ställa om till de nya villkoren. Vi har gjort en treårsanalys av hur ekonomin kommer att se ut i allsvenskan och det här är underskottet vi ser. Det handlar framförallt om likviditet. Under den här säsongen klarar vi oss, men det genererar förluster, säger ordföranden Ulf Strinnholm.

TT: Vad har ni gjort för fel? Ska inte klubbar vara beredda på att åka ur?

– Vi har gjort fel i att vi åkte ut ur SHL. Man måste förstå historien. Hade vi inte gjort en investering för att bygga en ny ishall hade vi aldrig haft ett SHL-lag i tio år i Fjällräven Center (invigd 2006).

Ulf Strinnholm vill inte kommentera ansökans chanser att accepteras av kommunen, men räknar med att ha ett besked "innan jul".

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset