Nöje Musik

Motörhead: Sverigespelningar blir av

Hårdrocksbandet Motörhead har ställt in samtliga spelningar sedan i fredags. Men de stundanden Sverigespelningarna ska genomföras som planerat, enligt konsertarrangören.

Motörhead ställer in måndagens konsert i danska Århus med anledning av att gitarristen Phil Campbell lades in på sjukhus tidigare i veckan, skriver expressen.se.

Enligt bandets svenska trummis Mikkey Dee kommer tisdagens konsert i Göteborg ändå att genomföras som planerat.

– Han får ta det lugnt på scenen, men han kommer att spela som det ser ut i dag, säger han till tidningen.

Som planerat

Bandet har en planerad konsert på Scandinavium i Göteborg den 1 december samt för en spelning på Hovet i Stockholm den 4 december.

"Konserterna är på enligt plan", säger Kristofer Åkesson på konsertarrangören Live Nation till TT i ett sms.

– Phil flygs in från Berlin och sjukhuset där, direkt till Göteborg. Sedan kör vi Göteborg, Stockholm, Oslo, Helsingfors och de spelningarna i Tyskland som flyttades, säger Mikkey Dee till Expressen.

Inlagd på sjukhus

– Vi väntar på information om läget, men det innebär i nuläget att Sverigekonserterna kommer att genomförs enligt plan. Vi hoppas att han blir frisk så snart som möjligt, sade Åkesson efter fredagens besked.

Inte heller efter lördagens inställda konsert hade man på Live Nation några uppgifter om att konserterna i Sverige kommer att påverkas.

Det var inför fredagens konsert i Berlin som Motörhead själva skrev beslutet att ställa in, på Facebook:

"Vår bror, gitarristen Phil Campbell, har plötsligt blivit inlagd på sjukhus. Han kommer att må bättre snart men det finns inget annat alternativ än att ställa in spelningen i Berlin".