Nyheter Sverige

Motionärer attackerades av karateman i reflexväst

Polisen söker en man i joggingkläder och reflexväst. ARKIVBILD
Polisen söker en man i joggingkläder och reflexväst. ARKIVBILD

Polisen i Trollhättan-Vänersborg letar efter en person som vid tre tillfällen under lördagsförmiddagen gick till attack mot motionärer i området.

Flera vittnen har också sett att mannen, som var klädd i träningskläder och reflexväst, gjort karatesparkar i luften och sparkat på en cykel.

– Han har visat våldstendenser och det är klart att det vore bra om vi kunde få tag på honom. Vi har många vittnen och jag hoppas att vi ska ha löst det senast inom ett par dagar, säger Mattias Hasselström, inre befäl vid polisen i Trollhättan, till TT.

Det var vid 10-tiden som polisen fick det första larmet. En kvinna i 60-årsåldern som var ute på promenad med sin hund blev attackerad med knytnävsslag. Enligt lokala medier försökte kvinnan komma undan men mannen hann i kapp henne och fortsatte slå. Misshandeln upphörde inte förrän ett par närmade sig och kvinnan kunde ropa på hjälp.

Strax därefter inträffade två liknande händelser. En manlig och en kvinnlig joggare attackerades med slag. Enligt gt.se försökte den manlige joggaren brotta ned gärningsmannen men han lyckades undkomma.

– De vittnesuppgifter vi fått tyder på att det ska vara samma gärningsman, säger Mattias Hasselström.