Sport

Mourinho sägs förhandla med United

José Mourinho.
José Mourinho.

José Mourinho uppges nu vara nära ett kontrakt med Manchester United.Fotbollstränarens agent, Jorge Mendes, sitter i förhandlingar med United, uppger brittiska medier.

Enligt BBC väntas förhandlingarna inte bli slutförda under tisdagen, men sannolikt under veckan.

Storklubben i Premier League sparkade tränaren Louis van Gaal på måndagen efter månader av spekulationer. Nederländaren lyckades inte ta United till Champions League-spel i höst då man blev femma i Premier League.

Portugisen Mourinho har varit utan tränarjobb sedan han fick sparken i Chelsea i december efter att inte lyckats följa upp ligaguldet i fjol med framgångsrikt spel i Premier League under hösten. När Mourinho lämnade Chelsea var laget nära nedflyttningsstrecket i tabellen.

Men det misslyckandet lär inte avskräcka, 53-åringen har tränarmeriter så det räcker – 21 titlar, inklusive två i Champions league och tre i Premier League.

Ända sedan Zlatan Ibrahimovic tidigare i våras öppnade för spel i Premier League har det spekulerats i en flytt till Manchester United om Mourinho blev dess tränare. Brittiska vadslagsningsfirmor har stoppat spel på en Ibrahimovic-flytt till United – de räknar honom redan som klar, skriver Manchester Evening News.