Sport

Moving On fyra i Prix de Cornulier

Travstoet Moving On tog en meriterande fjärdeplats i Prix de Cornulier som reds på söndagen på Vincennes.Den bästa placeringen någonsin av en svenskfödd häst i världens största montélopp.– Vi är oerhört nöjda, sade ägaren och förre tränaren Claes Svensson.

Montésporten (travridning) är stor i Frankrike. Man tävlar även i monté i Sverige men har långt kvar upp till fransk standard.

Förstapriset i Prix de Cornulier, som reds första gången 1931, var närmare tre miljoner kronor.

Moving On, som hade Damien Bonne i sadeln, fick en fin löpning på innerspår. Luckan kom på upploppet och hon avslutade starkt i en jämn slutstrid bland flera hästar. Segern gick till Scarlet Turgot.

– Man fick verkligen upp pulsen i sista kurvan när hon var på väg framåt genom fältet, och sedan kom luckan perfekt inne på upploppet. Moving On kämpade som vanligt och gjorde det jättebra, sade Claes Svensson.

Svensson och hans familj är både uppfödare och ägare till Moving On. Stoet hade tjänat 775 000 kronor i Sverige innan hon flyttades ner till Frankrike och tränaren Fabrice Souloy. Söndagens fjärdepris var värt en dryg halv miljon kronor. På 24 starter i Frankrike har det blivit elva segrar och drygt sex miljoner kronor i prispengar.

– Moving On blir kvar i Frankrike, hon trivs där och funkar ju lika bra med både sulky och sadel, sade Claes Svensson.