Sport

Muhrén målskytt i comebacken

Magnus Muhrén. Arkivbild.
Magnus Muhrén. Arkivbild.

Magnus Muhrén nätade direkt i comebacken när hans Villa vann. Sämre gick det för Hammarbys nya tränare när Bollnäs kom på besök.Efter fredagens omgång är det också klart vilka lag som går till kvartsfinal, trots att två omgångar återstår.

Det tog bara tolv minuter. Sen var Magnus Muhrén målskytt i comebacken efter två års frånvaro.

Hans mål innebar 1–1 för Villa-Lidköping hemma mot Broberg-Söderhamn. Gästerna gick fram till 3–1 men då satte 41-årige Muhrén fart på Villa genom att passa till reduceringen 2–3 i 57:e minuten och nio minuter senare ledde Villa med 5–3. Till slut blev det 5–4 för Villa som är tvåa, fyra poäng bakom Västerås som slog Kungälv borta med 6–3.

I Hammarby gjorde Stefan Erixon och Anders Östling sin första match som tränare men det blev ingen kul start. Gästande Bollnäs vann med 7–2 och har nu spelat tretton raka matcher utan förlust och är trea.

Femman Hammarby tappade mark mot lagen ovanför eftersom även fyran Sandviken vann, 4–2 mot Gripen Trollhättan. Det skiljer nu fyra poäng med två omgångar kvar och Hammarby ser ut att ha missat chansen till hemmaplansfördel i kvartsfinalen.

Bakom jagar Vetlanda och Edsbyn. Joakim Andersson och Daniel Johansson gjorde tre mål var när sexan Vetlanda tog tre viktiga poäng på Vänersborg efter 9–4. Och ny sjua är Edsbyn passerade Vänersborg efter 5–3 mot Tillberga. Men Vänersborg har fyra poäng och många plusmål ner till Broberg-Söderhamn och har säkrat den sista kvartsfinalplatsen.

Kalix–Sirius slutade 4–3 och Kalix är bara en poäng bakom Kungälv i kampen om att slippa kvalseriespel.