Sport Sport-topp

Murray möter Raonic i semifinal

Andy Murray är klar för semifinal i Australian Open.
Andy Murray är klar för semifinal i Australian Open.

Det var tre timmars slit mot David Ferrer innan tennisens världstvåa Andy Murray kom ett steg närmare en första Australian Open-titel.I semifinalen ställs britten mot kanadensaren Milos Raonic.

Raonic besegrade Gael Monfils, Frankrike, med 3–1 i set och blev den förste kandadensiske herrspelare att nå semifinalspel i Melbournes grand slam-turnering.

Den hårdservande Raonic har lyft sitt spel den senaste tiden, är nu obesegrad i nio raka matcher, ända sedan i oktober. I åttondelen i Australian Open slog han ut 2014 års mästare Stan Wawrinka.

Nu väntar Murray för Raonic.

– Jag har en stor utmaning framför mig. En utmaning som jag måste hitta en lösning på, säger han i segerintervjun.

Vann under tak

Det brukar bli långa matcher när Andy Murray och David Ferrer möts. Kvartsfinalen i Australian Open blev inget undantag.

Den andraseedade britten vann en fyrsetare som tog över tre timmar, 6–3, 6–7, 6–2, 6–3 över den åttondeseedade spanjoren.

Avgörande för matchen var när Murray bröt till 3–1 i det tredje setet. Därefter drogs taket på över Rod Laver Arena på grund av ett åskoväder.

– Det blev lite lättare att returnera efter att taket kom på för det var lite blåsigt innan dess, säger Murray i segerintervjun.

– Men framför allt var det skönt att få ett break där. Vi hade haft några långa dueller innan och jag kände mig fräschare efteråt. Jag gillar också att spela inomhus. Jag är ju uppvuxen i Skottland där vädret sällan tillåter utomhusspel.

Bror i dubbelsemi

Andy Murray är inte den enda i familjen att spela semifinal i Melbourne. Hans storebror Jamie är klar för semifinal i dubbel tillsammans med brasilianaren Bruno Soares.

– Jag är stolt över honom, säger Andy Murray.