Sport

Murray och Raonic till final

Andy Murray är i final i Wimbledon.
Andy Murray är i final i Wimbledon.

Andy Murray och Milos Raonic.Det blir årets finalduo på herrsidan i Wimbledon.– Jag måste spela väldigt bra för att vinna, säger hemmafavoriten Murray.

För tre år sedan blev världstvåan Andy Murray den förste britten att vinna Wimbledon på 77 år.

På söndag har hemmafavoriten chansen att ta sin andra titel på gräset i London.

Detta efter semifinalseger med 6–3, 6–3, 6–3 mot tjecken Tomas Berdych. Något som gör att Murray har vunnit med 3–0 i set i fem av sex matcher hittills i turneringen.

– Man vet inte hur många chanser man får att spela en grand slam-final igen ju äldre man blir. Jag är väldigt glad, säger Murray.

– Det hjälper att ha erfarenhet för att bemästra ens nerver. Man lär sig från tidigare matcher när man mött några av de bästa spelarna i världen.

Vann mot Federer

Och i årets final möter han Milos Raonic, som är i sin första grand slam-final.

– Milos spelar sin kanske bästa grästennis i karriären. Jag är medveten att jag måste spela väldigt bra för att vinna, säger Murray.

Raonic, rankad sjua i världen, vann sin semifinal mot tredjeseedade Roger Federer.

Segersiffrorna blev 6–3, 6–7, 4–6, 7–5, 6–3.

– Jag kämpade hela tredje och fjärde set. Han spelade riktigt bra tennis och på en liten öppning lyckades jag att vända på det och avsluta det i en fantastisk match, sade Raonic, som samtidigt är den förste manlige tennisspelaren från sitt land att ta sig till en final i en grand slam-turnering.

– Stort för Kanada. Hoppas att det blir ännu större om jag vinner på söndag, fortsatte han enligt AFP.

Ingen titel

34-årige Federer, som hade 40–0 i det tolfte gamet i fjärde set, får samtidigt fortsätta att vänta på sin åttonde Wimbledon-titel och sin första titel under 2016. En ryggskada spolierade stora delar av inledningen på året och han tvingades stå över Franska mästerskapen.

– Jag kunde haft det. Jag var så, så nära, sade schweizaren.