Nöje

Museum tidigarelägger fri entré

Nationalmuseum. Arkivbild.
Nationalmuseum. Arkivbild.

Regeringens reform om fri entré in på vissa av de statliga museerna är föreslagen att införas från februari nästa år, men Nationalmuseum tidigarelägger den fria entrén. Reformen träder i kraft från den 1 januari, då den också införs i museets utställningslokaler på Konstakademien i Stockholm. Dagen därpå införs den fria entrén även på Nationalmuseum Design på Kulturhuset Stadsteatern.

"Eftersom det är relativt små verksamheter vi driver i våra tillfälliga lokaler så har vi möjlighet att ställa om med kort varsel", säger Berndt Arell, överintendent på Nationalmuseum, i ett pressmeddelande.

Följande museer omfattas av reformen: Armémuseum, Etnografiska museet, Flygvapenmuseum i Linköping, Hallwylska museet, Historiska museet, Kungl. myntkabinettet, Livrustkammaren, Marinmuseum i Karlskrona, Medelhavsmuseet, Moderna museet i Stockholm och Malmö, Nationalmuseum, Naturhistoriska riksmuseet, Sjöhistoriska museet, Skoklosters slott, Statens centrum för arkitektur och design, Världskulturmuseet i Göteborg och Östasiatiska museet.