Sport Friidrott

"Musse" har en enda chans att nå OS

Mustafa Mohamed. Arkivbild.
Mustafa Mohamed. Arkivbild.

Mustafa Mohamed har inte sprungit en mara på ett och ett halvt år.Nu är han tillbaka efter skadebekymren – men har bara en enda chans att ta sig till OS i Rio de Janeiro.

Än så länge vet han inte var det ska ske, bara när. Någon gång i april ska Mustafa Mohamed springa sitt första maratonlopp sedan EM i Zürich, och förhoppningen är att det ska gå så fort att "Musse" tar sig hela vägen till OS.

Några fler försök att kvala in hinns inte med.

– Det är så mycket som ska stämma. Träningen ska gå bra, man ska slippa skador, inte bli förkyld innan och få bra väder. Så det är svårt att sätta en siffra på hur stora mina chanser är, säger Mustafa Mohamed till TT.

Han har i alla fall anledning att hoppas igen. De segdragna och svårtolkade smärtorna, som bland annat har suttit i baksidan och i höften, är borta. Och i helgen kom ett hyfsat formbesked när Mohamed sprang en halvmara i Barcelona på 1.04.

– Det är först nu de senaste månaderna som det har känts bra i kroppen. Jag har ytterligare sex veckor på mig, och jag behöver få ner formen några minuter till, säger han på telefon från träningslägret i Portugal.

Den svenska kvalgränsen till OS är satt till 2.12. Mustafa Mohameds personbästa lyder 2.12.28.